Een tijd terug ben ik overgestapt naar Google Apps. Niet alleen voor de mail, maar ook voor Google Calendar: een kalender/agenda per opdrachtgever aanmaken en dan eventueel de kalender met de opdrachtgever delen zodat ze zicht hebben in wat wanneer gedaan is etc.

Helaas werkte dat niet helemaal zoals verwacht. Ik kon wel e-mailadressen toevoegen om een kalender te delen, maar zodra dat e-mailadres werd toegevoegd kreeg de betreffende gebruiker de minste permissions. En wat ik selecteerde als toegang maakte helemaal niks uit.

Ik kon me niet voorstellen dat ze hier vanuit Google geen oplossing voor hadden, dus gisteren dan eindelijk eens gezocht (via Google uiteraard 😉 ) en de oplossing gevonden!

Ga als eerste naar je Google Apps dashboard (iets als https://www.google.com/a/cpanel/domein.nl/Dashboard – waarbij domein.nl je eigen domeinnaam is) en dan naar Agenda (kan gewoon via de link rechtstreeks op je dashboard). Je komt dan terecht op de Agenda instellingen pagina.

Op de tab Algemeen (staat ‘ie standaard op) is het tweede kopje Opties voor delen en die moeten we hebben. De standaard instelling is Alleen beschikbaar/bezet-informatie (afspraakdetails verbergen), zet ‘m op Share all information, and outsiders can change calendars.

Wees gerust: deze instelling is niet de standaard instelling, maar geeft aan welke toestemming externe gebruikers maximaal kunnen krijgen.

Log nu uit bij Google Apps en log dan weer in. Nu kun je de toestemming bij het delen hoger zetten! 🙂

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content