FontAwesome

Teksten zijn veelzeggend, maar (net als met foto’s) kun je de boodschap met behulp van iconen net wat beter overbrengen. Althans, als die iconen van goede kwaliteit zijn 😉

FontAwesome is enorm bekend in ‘webdesign-land’. De gratis versie is al enorm uitgebreid, maar met de Pro versie krijg je een nóg completer pakket. In het afgelopen jaar hebben ze daar ook een Pro CDN aan toegevoegd. Enorm handig, omdat je daarmee niks lokaal hoeft te hosten en gewoon de Pro CDN kunt opgeven (die je met 1 licentie op een max van 30 domeinen kan gebruiken).

Omdat er regelmatig extra iconen worden toegevoegd, verandert de versie van FontAwesome ook regelmatig. Omdat de CDN URL met een versie wordt aangemaakt, zul je die URL dus overal moeten wijzigen wanneer je de nieuwe versie wil gebruiken. Wat voor de gratis variant overigens ook geldt.

Dat is eigenlijk het enige nadeel dat ik kan bedenken aan FontAwesome in het algemeen, het zou namelijk tof zijn als je een standaard FontAwesome 5 CDN URL zou hebben waarbij je automatisch toegang hebt tot alle toevoegingen aan FontAwesome 5. Pas wanneer FontAwesome 6 dan uitgebracht zou worden (en je die wil gaan gebruiken), zou je de CDN URL pas aan te hoeven passen. Maar wie weet komt dat ooit nog wel 🙂

Icoon verzoeken (icon requests)

Via GitHub (er zijn twee verschillenden, een voor de gratis variant en een voor Pro) kunnen er verzoeken gedaan worden voor nieuwe toevoegingen. Door de verzoeken een thumbs-up te geven, kunnen ze op de Icon Leaderboard terecht komen (die op de website staat). Hoe meer likes, hoe groter de kans is dat het icoon wordt meegenomen in een volgende versie.

De inhoud van toevoegingen is dus beïnvloedbaar door de community die de icons gebruikt 🙂

Skip to content