Ik ben een autodidact. Ofwel: iemand die door zelfstudie nieuwe dingen leert. In 2001 begon ik met HTML, gaandeweg met CSS en in 2004 begon ik met PHP & MySQL.

Echt veel resources voor het leren van dergelijke dingen waren er niet. Het gros ging dus met iets vinden en daar met een ‘trial and error’ insteek zelf wat van proberen te maken. Gevonden code proberen om te buigen naar iets dat wellicht efficiënter was (of juist niet en dan weer terug draaien 😉 ).

Tegenwoordig hebben we websites als Udemy. Een enorm online aanbod aan de meest uiteenlopende cursussen (van kort naar ontzettend uitgebreid) waarmee je makkelijk vanuit huis nieuwe dingen kan leren. Een voordeel van Udemy (ten opzichte van bijvoorbeeld het LOI) is dat het gros van de cursussen over het algemeen een ‘aanbiedingsprijs’ kent. Die aanbiedingsprijs varieert dan vaak van € 9,99 tot € 11,99.

Je kunt dus prima een cursus uitzoeken en als deze toch een hogere prijs heeft: aan je verlanglijst toevoegen en aanschaffen wanneer die cursus wel onder de aanbiedingsgroep valt.

Via de mobiele app betaal je vaak een euro meer overigens. Als daar dus wordt aangegeven dat een cursus in de aanbieding is, kan het interessant zijn om naar de desktop-versie van de site te gaan en daar je bestelling te plaatsen 😉

De cursussen kunnen ook prima fungeren als opfriscursus overigens. Je kunt immers niet alles onthouden. Wie weet wat je bij het volgen van een tweede (derde, vierde) keer nog aan nieuws kan toepassen 🙂

Skip to content