In de webdesign / -development wereld is het belangrijk om de verschillende punten (issues) die openstaan overzichtelijk te houden. In eerste instantie deed ik dat allemaal via e-mail, maar daar raak je al gauw het overzicht kwijt.

Sifter

Een van mijn opdrachtgevers werkte met Sifter. Dat werkte prima, maar ik kon maar niet gewend raken aan de manier waarop de issues gesorteerd werden (en de manier waarop ik wou was – destijds – niet aanwezig). Het bleek gewoon niet het systeem voor mij te zijn.

DoneDone

Toen kwam ik DoneDone tegen. De website ziet er erg netjes uit en nodigt je ook echt uit om het te proberen. Dus gedaan. Omdat voor mij de UI onlogisch voelde zei ik mijn account weer op.

Recent kwam ik er achter dat ze “public issues” hadden toegevoegd en omdat ik dat voor een eigen project goed kon gebruiken heb ik mijn account laten heractiveren.

Als test had ik 1 opdrachtgever toegevoegd. Helaas kreeg zij terugkerende inlogproblemen (blijkbaar worden er als het ware 2 accounts aangemaakt, 1 globale en 1 voor mijn account) en voelde de UI nog steeds onlogisch.

Weer account laten verwijderen (er staat wel weer een UI verandering te komen die wellicht een stuk fijner is).

Bugify

En toen bedacht ik me dat er voor je eigen cloud een oplossing bestond, dan was dat ook vast zo voor issues. En ja hoor. Het duurde niet lang voor ik Bugify tegenkwam.

Bugify is een issue tracking systeem dat je op je eigen server kan draaien. En het mooiste: er zijn ook apps voor beschikbaar in de App Store en Google Play.

En in plaats van een maandelijks terugkerend bedrag (vanaf $29 voor Sifter en vanaf $39 voor DoneDone) betaal je 1 keer $59 (1 jaar updates & e-mail support). Na dat jaar kun je kiezen voor verlenging (voor updates & support) of de versie die je op dat moment hebt blijven gebruiken.

Ik heb Bugify nog niet heel erg lang in gebruik, maar ben er tot nu toe zeer tevreden over.

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content