Van een Mijnwebwinkel webshop naar een WordPress + WooCommerce installatie.

De webshop van Made by Bir! was al jaren bij Mijnwebwinkel ondergebracht, maar de mogelijkheden die daar geboden worden, werden te beperkt. Daarom werd het tijd om de webshop naar een eigen WordPress + WooCommerce installatie over te zetten.

(Deels) geautomatiseerd data overzetten

Omdat Mijnwebwinkel geen bruikbare export-mogelijkheden biedt om zaken als producten over te kunnen zetten, komt zo’n overstap met veel handmatig werk kijken. Om dit voor Made by Bir! makkelijker te maken, heb ik een script geschreven om zoveel mogelijk data van de (openbare) producten op te halen. Waaronder de product-afbeeldingen. Die data werd daarna gebruikt om de producten in WooCommerce te zetten.

Standaardteksten geautomatiseerd

Vanwege het soort producten dat Made by Bir! aanbiedt zijn er verschillende type teksten die vaak nodig zijn. Die kunnen uiteraard handmatig worden toegevoegd, maar het scheelt veel tijd en gedoe wanneer dit geautomatiseerd wordt. Op basis van de product-categorie of een product-tag worden er daarom automatisch teksten onder de product omschrijving toegevoegd. 

Daarnaast heeft Made by Bir! de mogelijkheid eigen standaardteksten aan te maken en die makkelijk op de gewenste plek toevoegen met behulp van een shortcode.

Een website voor je onderneming hoeft geen fortuin te kosten en er lang op wachten is ook niet nodig!

Skip to content