Ruim anderhalf jaar geleden heeft ene totus de CSV2BLOG plugin voor WPMU op WPMUDEV online gezet. Hoewel niet iedereen het een goed idee vond om zo’n plugin vrij te geven zijn er uiteraard ook mensen die zo’n plugin nodig hebben. Documentatie voor die plugin was er niet (nog steeds niet trouwens) en geïnteresseerden hadden daardoor ook meestal geen idee hoe ze de plugin zouden moeten gebruiken.

Update: Door een wijziging bij WPMUDEV Premium zijn de community aangeboden plugins (zoals ‘Add promotional blogs’) niet meer toegankelijk.

Omdat ik iets soortgelijks zocht voor een project heb ik die plugin een paar maanden geleden gedownload om eens te bekijken hoe het werkte. Van wat ik me herinner (is al zo’n drie maand geleden en nee, ik heb ‘m nu niet voor me) moest je handmatig FTP gegevens in het bestand opgeven en ‘t bestand zelf opvragen in je browser. Ik heb ‘m nooit uitgetest, dus heb ook geen idee of CSV2BLOG ook daadwerkelijk werkt.

Het kunnen importeren van een CSV bestand voor WPMU kan erg handig zijn. Als je bijvoorbeeld een soort wordpress.com of edublogs.com wilt opstarten kun je dmv zoiets dergelijks promotionele blogs opzetten en de codes ervoor in mailings/op flyers gebruiken. Nadeel in zo’n geval is wel dat je de gegevens voor de blogs van te voren al moet hebben.

Vandaar dat het idee voor ‘Add promotional blogs‘ is ontstaan. Deze plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om CSV-bestanden in te lezen, maar je kunt ook handmatig een x aantal blogs (1-1000) aanmaken in 1 keer waarvan dan ook een CSV-bestand wordt gegenereerd voor later gebruik (die gegevens kun je dan dus gebruiken in mailings/flyers etc).

Een leuke extra: als je de ‘Pay to blog‘ plugin van WPMUDEV Premium hebt geinstalleerd kun je per batch aangeven hoe lang de demo-periode moet zijn 🙂

De plugin is te downloaden op de WPMUDEV website (gratis en voor niks, registreren is ook niet nodig) 🙂

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content