Vandaag alweer een nieuwe plugin voor WordPress MU gereleased, genaamd ‘Adding Blocks’. Gisteren nog een post over ‘Global Header‘ geschreven (die na die post overigens is geüpdatet naar versie 1.5) en gisteravond/vandaag bezig geweest met eenzelfde soort plugin, maar dan stukken uitgebreider.

Het principe is hetzelfde: global headers/footers aan kunnen maken voor je WPMU installatie. Maar omdat je m.b.v. CSS die blokken overal neer kan zetten waar je zelf maar wilt leek het me wel handig om mensen de mogelijkheid te geven er meer aan te maken. Want wat nu als je twee soorten headers wilt hebben, maar ook een footer? Of andersom?
Dat probleem is nu dus opgelost 🙂 Dus, als de ‘Global Header‘ plugin naar jouw mening niet genoeg functionaliteiten heeft, probeer dan gerust ‘Adding Blocks‘ eens uit. Er zitten namelijk nog wat andere dingetjes bij die ‘Global Header’ niet heeft:

  • Je zit niet vast aan 2 blokken, je kunt er net zoveel aanmaken als je zelf wilt;
  • Wil je erg veel blokken aanmaken? Geen probleem, ze worden automatisch verdeelt over meerdere pagina’s (25 per pagina). Je kunt ook sorteren op titel, ingeschakeld, etc.
  • Wil je een bepaalde blok alleen voor alle contactpagina’s gebruiken? Of voor alle posts in een bepaalde categorie? Ook dat kan!
  • Behalve de sitenaam/URL (van de hoofdsite, blogid=1) kun je ook de blognaam/URL gebruiken van de huidige blog met behulp van speciale ‘tags’.
  • Stukje tekst dat alleen voor bezoekers bedoelt is? Of juist alleen voor ingelogde gebruikers? Met behulp van shorttags kun je zelf kiezen wie wat te zien krijgt.

Omdat je dus net zoveel blokken aan kunt maken als je zelf wil en de mogelijkheden per blok erg uitgebreid zijn kun je deze plugin voor erg veel dingen toepassen. Kun je het je toch nog niet helemaal voorstellen? Dat kan natuurlijk 🙂 Daarom hier een paar toepassingsmogelijkheden:

  • Gebruik een blok als header voor de websites, zet daar advertentiecode in (bijvoorbeeld van Google AdWords) en zet er de shorttags omheen voor alleen normale bezoekers. Op die manier creëer je zonder in de themes zelf te knutselen een extra advertentiemogelijkheid die ingelogde gebruikers niet te zien krijgen.
  • Nu ik het toch over advertenties heb: wat dacht je van ‘gericht adverteren’? Geef zelf aan in welke categorieën een blok weergegeven moet worden, of op welke pagina’s en breng de bezoeker op die manier een aanbod die past bij datgene wat hij/zij aan het lezen is!
  • Maak je gebruik van de Supporters plugin van WPMU Dev Premium? Laadt dan met behulp van een blok een ‘badge’ om aan te geven dat de betreffende blog een Supporter is. Je kunt namelijk door twee vinkjes te zetten (inschakelen voor Supporters en het blok voor alleen Supporters maken) er al voor zorgen dat het blok alleen bij Supporters weergegeven wordt.

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content