Vorige keer had ik het over Gravitate Encryption. Nu ga ik het hebben over Gravitate Encryption in combinatie met de Better Pre Submission Confirmation van Gravity Wiz.

Better Pre Wattes?

De Better Pre Submission Confirmation (BPSC), ofwel: “betere formulier bevestiging”. De mogelijkheid om de ingevulde gegevens – van een formulier – te laten zien, vlak voor het daadwerkelijk te versturen. Eventuele fouten kunnen daardoor nog gauw worden opgepakt.

Met bijvoorbeeld offerte aanvraag formulieren, bestelformulieren etc. is zoiets ongelooflijk handig.

Toen ik bezig was met mijn eigen offerte aanvragen formulier (op de oude website), in combinatie met BPSC én Gravitate Encryption, liep ik tegen een probleem aan: de gegevens mét encryptie er overheen werden weergegeven voor het versturen. Je kon dus met geen mogelijkheid zeggen wat er nou eigenlijk stond. En dat is dan weer níet zo handig.

Gravitate Encryption heeft op de instellingen pagina staan hoe je gebruik kunt maken van de encryptie-mogelijkheden van de plugin, dus de encryptie eraf halen was aan die kant niet zo lastig. Daar had ik de benodigde gegevens voor. Maar het op de juiste plek toepassen zodat de gegevens zonder encryptie zouden worden weergegeven was wat lastiger te vinden.

Als eerste probeerde ik het per veld in de code van BPSC, dat gaf gedeeltelijk het gewenste resultaat. Het adresveld kwam er uiteindelijk erg apart uit te zien en de product tabel (van de geselecteerde modules) bleef mét encryptie.

Na wat zoeken kwam ik een filter tegen in Gravity Forms: `gform_get_field_value`. Uitgeprobeerd of het daar aan “haken” inderdaad het gewenste resultaat zou hebben, en ja hoor: de gegevens werden gewoon fatsoenlijk weergegeven.

Dit is de code die ik nu gebruik op deze site (code staat in een bestand in de mu-plugins map):

https://gist.github.com/onexa/9364703

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content