Stel je eens voor: inloggen op je WordPress website zónder dat je een wachtwoord hoeft in te vullen. En tegelijkertijd is het een veilige manier van inloggen. Er kleeft namelijk een groot nadeel aan wachtwoorden: ze zijn te raden en te onderscheppen. Maar het zou 2013 niet zijn als ook daar niet wat op was bedacht 😉

Launchkey

Launchkey is een app (beschikbaar voor iOS + Android) waarmee je via je iPhone kunt inloggen op je WordPress website. Nee, dat betekent niet dat je de wp-admin voortaan alleen nog maar kunt bekijken vanaf je telefoon. Wél dat je met je telefoon akkoord kunt geven voor het inloggen op je website.

Kijk, dat gaat zo: je zorgt er ten eerste voor dat je Launchkey geïnstalleerd hebt. De WordPress plugin op je WordPress website en de iOS / Android app op je telefoon. Vergeet het ook niet in te stellen zoals beschreven op de WordPress pagina bij Launchkey.

launchkey-loginNadat Launchkey helemaal is ingesteld ga je naar je inlogpagina (standaard vind je die op jouwdomein.nl/wp-login.php). Daar vul je je gebruikersnaam in en klik je op de Launchkey knop in (het inloggen met wachtwoord kan overigens ook nog) en wordt je een “pairing” process doorgeloost: je telefoon wordt gelinkt met Launchkey.

Zodra dat is gelukt kun je je WordPress wachtwoord verwijderen om ervoor te zorgen dat er alleen nog via Launchkey ingelogd kan worden. Launchkey fungeert dan dus als extra veiligheidslaag.

Wanneer iemand met jouw gebruikersnaam wil inloggen op de site krijg jij in de Launchkey app (op je telefoon) een melding en moet je akkoord geven voor er ingelog kan worden.

Vergelijkbaar met de tweede veiligheidslaag van Google (cijfercode SMS’en) dus.

Hier een infographic beschikbaar gesteld door de mensen van Launchkey:

LaunchKey Infographic: A Password-Free Future

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content