Als je tutorials schrijft over WordPress (of het gewoon nog wel eens over de WordPress functies hebt) kan het voorkomen dat je dan ook wilt linken naar de pagina in de Codex waar die functie in uitgelegd wordt.

Zelf heb ik dat wel altijd, vooral zodat je je bezoekers niet in de Codex hoeft te laten zoeken naar desbetreffende functie en ik vind het voor mezelf ook wel makkelijk. Alleen zo irritant om elke keer weer de URL van een functie op te zoeken. Aangezien de zoekfunctie op de WordPress.org website nog weleens te wensen over laat (functie die je zoekt bestaat wel, maar wordt totaal niet in de resultaten weergegeven) bedacht ik me dat dat ook makkelijker moest kunnen.

En nu kan dat ook 🙂 Het enige dat je hoeft te doen is het volgende: zet de tags tussen [ wp][/ wp] tags (en dan zonder spaties uiteraard, maar anders staat er niks omdat de plugin hier ook geactiveerd is ;)) en dan wordt dat automatisch een link naar de functie-pagina in de Codex. Let wel op, je moet de functienaam wel juist gebruiken (dus the_content en niet the content bijvoorbeeld).

[toevoeging 14-07-09]
De download is een PHP-bestand. Om deze te kunnen downloaden klik je met de rechtermuisknop op de link en kies je voor “Koppeling opslaan als…”

[toevoeging 12-12-09]
Het bestand is nu gewoon een .zip bestand.

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content