Als je de websites van je klanten onderhoud, en deze niet in een WordPress Network omgeving zitten, dan kan het lastig zijn om te weten wanneer je nu precies de website (WP zelf en de plugins, evt ook de theme) moet updaten. Gelukkig is daar een oplossing voor 🙂

Client Status

De Client Status plugin is een gratis plugin verkrijgbaar via de WordPress repository. Met behulp van deze plugin kun je de status van andere websites in de gaten houden via je eigen WordPress website.

ManageWP

Een van de bekendste oplossingen om klantsites gemakkelijk te onderhouden: ManageWP. Naast de gratis versie (tot 5 websites om te onderhouden) zijn er drie verschillende soorten pakketten: Standard, Professional en Business.

De mogelijkheden verschillen per pakket. Standard geeft je de basis opties en bij Business kun je het meest. Dit zie je natuurlijk ook terug in de prijs (per maand).

WPRemote

WPRemote heeft een gratis en een betaalde (Premium) versie. Met de gratis versie kun je de status van je websites in de gaten houden, een snapshot (back-up) per website downloaden en updates doorvoeren.
De betaalde versie geeft je de mogelijkheid om backups naar externe plekken (“de cloud”, AmazonS3, Dropbox etc.) te zetten, updates automatisch te verwerken, dagelijks bericht van nieuwe updates en meer.

De kosten voor WPRemote Premium zijn afhankelijk van het aantal websites dat je onderhoud.

InfiniteWP

Een groot verschil tussen InfiniteWP en diensten als WPRemote en ManageWP is dat je deze op je eigen server installeert.

De basis installatie van InfiniteWP is gratis. Hiermee kun je websites vanuit je InfiniteWP dashboard updaten en backups maken. Daarnaast kun je de plugins & thema’s activeren/deactiveren.

Voor extra functionaliteiten zijn er Premium AddOns. Zodra je een AddOn (of de hele bundel in 1x) aanschaft mag je deze blijven gebruiken, ook buiten de 1 jaar updates & support. Je ontvangt na dat jaar (als je niet verlengd) simpelweg geen support & updates meer.

Welke gebruiken?

Welke je het best kunt gebruiken voor jouw (klant)websites is afhankelijk van je wensen en natuurlijk ook van wat je fijn vind werken. Probeer dus rustig eerst de gratis versies uit om te zien of een betaalde versie van het product je wat lijkt.

Een tip voor ManageWP: ze willen bij AppSumo en MightyDeals nog weleens kortingsacties hebben.

Deel Tweet Deel Deel

WooCommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content